Räkna ränta på ränta

Jag har länge tänkt att jag vill lära mig programmera “på riktigt” och inte vara så tafatt i kodens land som jag är idag. Ett steg i mitt lärande tänkte jag skulle bli att jag skulle ta fram olika räknare till bloggen, räkna ut ränta på ränta, lön efter skatt, utdelningstillväxt, framtida yield-on-cost och lite andra smarta grejer. Eftersom min kunskapsnivå i dagsläget befinner sig på bebisstadiet så är jag ännu inte redo att göra alla dessa, men någonstans måste man ju börja. Mitt första steg i det här var att hitta en befintlig ränta-på-ränta-räknare och använda den som bas. Tanken är att den ska göras om med tiden som jag lär mig mer och förstår bättre. Just nu så räknar den ut ränta på ränta och avkastning på detta efter skatt, men det finns inga möjligheter att välja ISK eller KF.

 

Hinner du bli miljonär innan du fyller 30? Hur mycket pengar kommer du ha vid pension? Hur länge måste jag spara för att kunna köpa en bostad kontant?  Testa räknaren nedan!

Ränta på ränta

Hur mycket vill du spara varje månad?
kr

%

kr

kr

år

Resultat:
 

Ränta: 


5 comments

  1. Hehe, inte riktigt. Jag skulle säga att majoriteten av alla IT-konsulter inte kan programmera. Man får tänka på att IT-konsulter sträcker sig från programmerare till webbdesigners till projektledare till managementkonsulter till metodcoacher till…ja, fan vet. Inte speciellt många av dessa kan programmera :).

   Mvh,
   Snåljåpen

 1. Känns som det blivit något fel eftersom jag hamnar på det här inlägget varje gång jag trycker på din blogg i min blogglista. Trycker jag på inläggets rubrik istället så hamnar jag rätt. Är detta lokalt på min dator eller har det blivit något knas med programmeringen?

 2. Det ar likadant for mig. Gar jag till snaljapen.se sa ar de oversta artiklarna fran 1:a Januari. Jag maste ga in i arkivet for att kunna se de nya. Mojligt att en cache rensning fungerar. Men eftersom det ar flera som har problemet kan det vara vart att kolla upp.

  mvh ? henrik

Leave a Reply