Betsson – min bästa affär någonsin?

Betsson är ett bolag som jag gillar rejält av många anledningar. Tillväxten är stark, utdelningen hög och bolaget välskött. Branschen har också historiskt sett varit väldigt stabil även i en dålig konjunktur vilket bland annat drar upp intresset i skrivande stund. Uppepå allt detta så är det ett bolag som då och då kan köpas in på riktigt trevliga nivåer. Aktieägarna verkar bli livrädda och dumpa kursen 10% så fort någon råkar nämna Turkiet. Turkiet är för övrigt Betssons största marknad och har tidigare stått för ungefär en tredjedel av vinsten och det är ett land där man pratat om att reglera spelmarknaden vilket skulle ge bolaget helt nya utmaningar. Risken med Turkiet är dock avtagande då man sprider sig till fler marknader och fler spel, man diversifierar helt enkelt.

Någonting som ofta är på tapeten är kampen mellan Unibet och Betsson, vilket ska man äga? Unibet är bättre på mobil, Betsson bättre på dator. Många säger att just detta är en av anledningarna till varför man ska välja Unibet och inte Betsson, personligen är jag inte så säker. Jag tror att anledningen till att Betsson är starkare på dator är för att man har stor andel Casino, vilket kanske inte är lika populärt på mobil. Unibet däremot har sportsbook som flaggskepp där mobilbetting framför TV-soffan är nästan obligatoriskt. I ärlighetens namn så tycker jag båda bolagen verkar väldigt välskötta även om P/E-talen på aktierna börjar komma upp en aning. Med Betssons ROE på 27,7% och med direktavkastning på över 4% så är frågan om P/E 18 verkligen är så mycket att tjafsa om?

Det sista året så har jag småhandlat lite i Betsson vid flera tillfällen, 7 avslut har det blivit totalt sedan juli och avkastningen hittills har knappast varit någonting att skämmas över. Nedan har jag petat ut i kursdiagrammet vart mina avslut har varit någonstans, och som ni ser så har aktiviteten faktiskt lönat sig. Egentligen kan man se det som att de aktier jag köpte först är de som jag fortfarande behåller, de som jag ökade med under tidiga hösten är de aktier som jag klivit in och ur med vid flera tillfällen, och som jag idag klev ur med igen. Får vi en rekyl nedåt så finns chansen att jag gör ytterligare ett insteg. Jag sålde idag ganska exakt en fjärdedel av innehavet till kursen 232,50. Resterande får ligga kvar i portföljen och gotta till sig!

betsson

Första inköpet ligger jag nu +33,6% på!
Första traden gav mig +8%.
Andra traden gav mig +6%.
Tredje traden gav mig 19%.

Trots att man inte är någon trader så kan man råka få rätt ibland, frågan är dock om min träffsäkerhet för det närmsta året nu är förverkad…

Update: Även TryggFramtid verkar ha lättat på Betsson, han verkar dock tyvärr ha lättat helt.

Mvh,
Snåljåpen

 

7 comments

  1. Betsson är inte min bästa affär, men bra, sedan jag köpte aktien i mars på 117 kr och oktober 96 kr 2010 så har den ökat med 180 % + utdelningar, och tradar inte.

  2. Grattis till en fin trading serie. n gäller det bara att hålla huvudet kallt enligt mottot: Du ska inte tro att du är nåt! (, bara för att du råkade pricka rätt och köpte i botten o sålde i toppen)

    1. Tack! Jag erkänner rakt ut att jag mest hade flax, men ibland måste man få ha turen på sin sida också. Nu blir det däremot lugna ner portföljen lite igen, leta nya utmaningar! Tips mottages ;).

      Mvh,
      Snåljåpen

Leave a Reply