0% ränta och en stabil återhämtning

riksbanken

Jag får börja med att be om ursäkt för min låga aktivitet här på bloggen, saken är den att jag har mycket på G utanför detta forum som håller på att landa för stunden. Därför har jag inte riktigt haft mina prioriteringar här de sista dagarna, vilket jag hoppas att ni förstår.

Nu har Ingves & Co återigen sänkt räntan vilket jag tycker är en smula bisarrt. En ränta på noll känns inte rimligt och det känns absolut inte sunt, men samtidigt så vet jag inte vad vi har för alternativ att jobba med. Jag är ödmjuk inför faktumet att riksbanksdirektionen har bättre koll på makroekonomisk styrning än vad jag själv har, svårare än så är det inte! Sist räntan sänktes så skrev jag ett inlägg om vad detta innebär och nu så tycker jag att det är dags att återbesöka det som jag då skrev. Läs gärna inlägget i sin helhet HÄR.

För min egen portfölj så gav räntesänkningen mig en liten knuff uppåt. Framförallt så är det Castellum som steg över 2 % idag vilket jag antar beror på en teori om lägre räntekostnader framöver. Idag rapporterade dessutom Bahnhof och slog “alla tidigare rekord i Bahnhofs historia”. Som ägare är det lätt att man blir bortskämd när detta står i varje kvartalsrapport, någon gång måste det väl komma ett dåligt kvartal? Tillväxten är så perfekt att man nästan blir orolig och börjar tro att det är riggat.

Imorgon rapporterar Unibet och då kan det bli dags att hålla ett öga öppet. Sedan jag bytte Betsson mot Unibet så har Unibet gått upp närmre 15%, vilket förstås är helt fantastiskt. Sedan dess så har Betsson gått upp 10%, så även om det knappast hade varit dåligt att stanna kvar så har bytet lönat sig. Imorn får vi se om det fortsätter att vara fallet eller om jag kanske borde tänka om.

I Investerar-SM är det inga muntra miner, jag har gått bort mig totalt vilket kanske är en stor del av den läxa som jag var ute efter att ta med mig. Börshandlade produkter med hävstång är extremt svåra samtidigt som utbudet är enormt. Tyvärr finns inte alltid utbudet i just de aktier som jag själv vill handla med, men så är det ju förstås för alla. Förlustreceptet har för min del bestått av en orimligt hög exponering mot Africa Oil i en tid när aktien gör precis allt som jag inte vill att den ska göra. Jag får sammanfatta mina lärdomar när tävlingen stängt på fredag. Någon pallplats ska jag iallafall inte vänta mig även om det varit ett lärorikt experiment!

Min egna portfölj går mycket bättre, och även om den har en bit kvar till ATH så har den ändå återhämtat sig riktigt bra efter rekylen vi nyss fick uppleva. Sambons portfölj, den har återhämtat sig ännu starkare vilket jag skyller på att det tankades Protector Forsikring på den starka dipp som marknaden fick ta del av. Nu är hennes portfölj på ATH och det är bara en tidsfråga innan den portföljen är familjens starkaste :).

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

Leave a Reply