Dagens handel

handel protector

Idag har varit en dag full av börsaktivitet för min egen del med betydligt fler avslut än vad jag normalt gör. Anledningen är att jag tyckte det var dags att “vässa” portföljen samtidigt som jag ville sprida riskerna lite bättre. “Alla vet” att man inte ska sälja vinnare och behålla förlorare, men när vinnarna gått så bra att dom fått en för stor andel i portföljen, då kan det vara läge att återbalansera en smula.

Försäljningar

Mycket har jag sålt, här är dagens transaktioner.

Industrivärden

Jag sålde ut samtliga aktier i Industrivärden. Innehavet var knappt 2 % och låg därför mest och skvalpade. Min åsikt är att Industrivärden är lite dyrt och att jag hellre tittar på andra innehav, vilket jag gjort!

Handelsbanken

Fantastisk bank där priset på de kära B-aktierna dock sprungit iväg en smula. 390 kr är priset när jag skriver detta och det tycker jag inte är så fantastiskt. Priset kommer säkert upp över 400 innan utdelningen kommer, men jag gillar det inte.

Protector Forsikring

Minskar en smula. Sista månadens uppgång på drygt 18 % har gjort att andelen av aktien i portföljen sprungit iväg vilket jag inte vill. Jag är väldigt bekväm med mitt innehav, men en bit över 10 % av portföljen vill jag inte ha i denna aktie. Jag har gjort en del affärer i Protector varav vissa syns i grafen. Flera av affärerna har jag dock gjort på min sambos konto så de syns inte här. Dagens avslut blev på 45,50. Nu får ni gärna handla ner aktien igen så jag kan fylla på under 35.

Berkshire Hathaway

Har minskat lite. Fortfarande ett fantastiskt innehav och en betydande del av portföljen. Dock tycker jag sista uppgången gått lite väl fort sista året och tror utvecklingen ska mattas av ett par månader nu. Jag tar det lite lugnt och flyttar pengar till roligare innehav.

Inköp

Pengarna måste förstås placeras någonstans, här är dagens inköp.

Catella

Fortsätter att öka i ett av mina absolut hetaste case just nu. Catella är faktiskt DET hetaste caset i min portfölj, om man ser till 3-6 månaders horisont. Tittar vi 6-24 månader så säger jag InXL, men just nu är det Catella som regerar. Jag ökar.

Sampo

Fortsätter att öka i det fantastiska bolaget Sampo. Ökar mitt innehav med drygt 30 % vilket placerar Sampo på drygt 6 % av portföljen. Direktavkastning strax under 4 % och en sällan skådad stabilitet. Skulle heller inte bli det minsta förvånad om Sampo bestämde sig för att sluka några mindre konkurrenter i försäkringsbranschen.

Markel

Nyaste innehavet i portföljen. Ofta kallat ett “mini-Berkshire” vilket är en ganska bra beskrivning av bolaget. Nu ogillar jag förvisso att sätta prefixet “mini” framför bolag med börsvärde på 10 miljarder USD, men i relation till Berkshire Hathaways 360 miljarder USD så är det förstås en piss i havet. Tom Gayner som är Chief Investment Officer är helt fantastisk på att allokera kapital vilket lett till den fantastiska utveckling som bolaget gått igenom. Till skillnad från Buffett himself så är Gayner inte heller lastgammal utan kan utan problem fortsätta många år till. Jag kommer återkomma till Markel i ett eget inlägg inom kort.

Markel vs Berkshire

 

Hur går det för er, gör ni några affärer?

Mvh,
Snåljåpen

 

5 comments

 1. Dina Kalle anka analyser lämnar en del övrigt att önska. Hur fan kan du med din begränsade för att inte säga obefintliga kunskap om börsen blogga?! Borde du inte överlåta det åt sådana som har kunskap…

  1. Du får jättegärna peka på en av mina s.k. “analyser” och vara lite mer konkret i din feedback. Jag brukar ogärna skriva analyser utan redogör endast för enklare koncept kring vad som får mig intresserad av en aktie. Min fullständiga investeringsprocess skriver jag inte om och inte heller mina olika värderingsmodeller. Jag vill hellre locka mina läsare till att själva gräva i de case jag skriver om. Om du är ute efter att blint ta rygg på andras analyser så har du tyvärr kommit fel.

   Mvh,
   Snåljåpen

  2. Hur fan kan du med ditt begränsade intellekt och totala brist på ödmjukhet lägga tid och energi på att läsa och kommentera bloggen? Borde du inte överlåta det åt sådana som förstår bloggens syfte och har de egenskaper jag nämnde…

   Keep up the good work Snåljåpen!

  3. Skriver P Nisse analyser som han kommenterar bloggar så tror jag inte han har särskilt mycket att komma med 😀 fortsätt som du gör snåljåpen! Sjukt bra blogg!

Leave a Reply