Oil 101 – dags att ta en grundkurs!

oil 101

I en tid när oljeprisets påverkan på vår aktiemarknad blir allt tydligare så blir det för oss investerare allt viktigare att förstå oss på oljan.

Jag själv är ganska dålig på olja men betydligt bättre än de flesta. Det betyder inte att jag har brist på ödmjukhet utan snarare på att gemene man har en väldigt dålig koll på oljebranschen och världens beroende av den.

Oljan är central i vår ekonomi vilket får mig att anse att grundläggande kunskap är obligatorisk. Oavsett om man vill spekulera i afrikanska oljebolag eller bara välja vilken miljöprofil man vill att politikerna ska välja så är det bra att ha en viss grund att stå på.

I Morgan Downeys bok Oil 101 så får man en grym inblick till oljans historia och påverkan på vår värld. Alltifrån hur världen såg ut innan vi hittade olja, hur den bildas, hur den hittades, hur våra prospekteringsmetoder har utvecklats och ända till hur oljans kvalitet bedöms.

Boken är skriven av Morgan Downey, en Irländsk råvarutrader med bakgrund från Citibank, Bank of America och Standard Chartered Bank. Språket i boken är lättförståeligt och greppbart även för någon som inte har någon tidigare erfarenhet av oljeinvesteringar.

Jag kan inte rekommendera boken tillräckligt. Det är snart dags för mig att läsa den igen!

Boken finns att köpa på Bokus, Adlibris och CDON. I skrivande stund billigast hos Adlibris.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply