Mikael Syding lurade slumpen?

I veckan släppte Börspodden en riktigt trevlig intervju med den föredetta hedgefondförvaltaren Mikael Syding. Intervjun är riktigt, riktigt bra. Mikael verkar väldigt tacksam att intervjua när han bjuder på uppradade självinsikter kombinerat med en rejäl dos ödmjukhet. Intervjun rekommenderas starkt.

När Mikael pratar om sin stil som investerare och sin syn på ekonomi i allmänhet så går det inte att inte märka enorm stora inspirationinslag från Nassim Nicholas Taleb. Många uttalanden är näst intill plagierade rätt ur Fooled By Randomness. Det i sig är ingenting negativt, eftersom det är en fantastisk bok på alla sätt och vis, men jag blev ändå överrumplad över hur extremt starka inslagen var.

Jag har ännu inte läst Mikaels bok, The Retarded Hedge Fund Manager (som är gratis på hans hemsida), men jag kan VERKLIGEN rekommendera Nassim Nicholas Talebs bok Fooled By Randomness.

Helgens att-göra-lista:

1. Lyssna på intervjun

2. Läs boken

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

  1. Ork har jag såklart, tid däremot… Har mitt egna konsultbolag där jag jobbar nära heltid plus att jag håller på att starta ytterligare ett bolag som ska vara lite mer skalbart och långsiktigt. Uppepå det har jag en tremånaders son där hemma som jag gärna vill träffa. Däremellan hinner jag inte med mycket. Jag ser framför mig att jag plöjer boken på semestern!

   Hur går det med uppföljaren/uppföljarna?

   Mvh,
   Snåljåpen

   1. Man ska nog inte hålla andan medan jag arbetar med mina bokprojekt, men två stycken är på gång och ytterligare en har iaf lösa anteckningar…

Leave a Reply