Qliro säljer Tretti.se

I januari skrev jag ett inlägg om att Qliro kanske är Sveriges billigaste aktie, och för den sakens skull mest hatade. Det jag gjorde var en väldigt enkel SOTP-analys (Sum Of The Parts, alltså när man försöker räkna på vad varje beståndsdel är värd för sig och sedan lägger ihop summan) där jag kom fram till att Qliro var alldeles för billigt. Jag spekulerade i att delar av verksamheten skulle säljas av eller läggas ner för att renodla till ett rent finansbolag på sikt. Jag spekulerade också i ett eventuellt uppköp av hela koncernen.

Nu har jag förvisso redan sålt mina Qliro med en hygglig vinst (jag är svinnöjd), men det är ändå spännande att fortsätta följa bolaget för att se om jag får rätt. För sanningen är den att värderingen kom upp och jag sålde trots att jag inte fick rätt i caset, så min framgång ska man inte tillskriva någon som helst kompetens egentligen… Jag hade väl mest tur.

Idag kom nyheten att Qliro säljer Tretti.se till WhiteWay för 250 mkr kontant. Detta var tyvärr ca 30 % lägre än mitt antagande, trots att jag tyckte att jag var defensiv. Tydligen var min defensivitet alldeles för offensiv, sånt är livet. Dock ska tilläggas att potentialen jag räknade mig fram till var 100 %, så om vi utgår ifrån att jag har gjort ett 30 % för högt antagande i samtliga delar så leder kalkylen ändå till att bolaget var signifikant undervärderat där och då.

Tilläggas bör att Qliro idag stängde 5 % högre än vad jag sålde mina aktier för i april. Hade jag hållit kvar hade jag tjänat mer pengar.

Ger jag mig själv rätt för min analys? Nja, min affär blev bra men det betyder inte nödvändigtvis att jag hade rätt. Det är skillnad på att ha rätt och få rätt. För en gångs skull är det skönt att man har lyckan på sin sida…

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply