Per Sandå i Penserpodden

I veckan hade vi förmånen att spela in Penserpodden i studion hos oss på Finwire Media. Den här gången har lite extra rolig då vi fick ringa upp och spela in en intervju med Pär Sandå, en av grundarna till Pan Capital.


Känner man inte till Per Sandå och Pan Capital så har man definitivt missat ett stort stycke finanshistoria. Pan capital var en av firmorna som verkligen var pionjärer till datoriserad högfrekvenshandel, på tiden när de allra flesta fortfarande ringde in sina ordrar. Genom hemsnickrade excelblad uppkopplade mot börsen lyckades de skapa sig en rejäl edge som gjorde grundarna till mångmiljonärer, om inte miljardärer.


Intervjun med Pär Sandå berör delar av detta, tillsammans med hans bakgrund. Mot slutet på podden så ger han också 2 exempel på case han tror mycket på just nu. Personligen tyckte jag det var grym lyssning. Kan man inte få nog av storyn så har Jacob Bursell skrivit en bok om Pan Capital. Boken hette i originalutgåva Risk men har nu kommit ut i ny version i pocketformat under namnet Tradingkungarna. Boken är fantastisk och en av få böcker de sista åren som jag verkligen läst pärm-till-pärm i en sittning. Den följs lämpligen upp med att man läser Flash Boys direkt efteråt.


Både intervjun och båda böckerna är 5/5.

Leave a Reply