Magic Formula Investing: Del 5

Återigen är det dags att återbesöka de magiska formlerna och se hur dessa utvecklat sig mot börsindex. För en genomgång av vad detta betyder så se gärna mitt första inlägg i serien. Den Amerikanska formeln tickar på i rejäl takt och lämnar index långt bakom sig, den Svenska motsvarigheten ligger numera över nollan men har… Continue reading Magic Formula Investing: Del 5

Norge: del 2.

Som en fortsättning på mitt tidigare utspel om Norges fattigdom så kommer här ett par korta rader till. Norrmännen som lever om 300 år måste minsann också ha någonting att leva på när oljan sedan länge tagit slut, men är det rätt väg att gå att idag spara in för att ha pengar i framtiden?… Continue reading Norge: del 2.

Varför vill folk “göra karriär”?

Igår skrev jag ett populärt inlägg om det här med att välja karriär efter lön, och idag tänkte jag att jag skulle spinna vidare på ämnet karriär. Vad innebär det egentligen att ”göra karriär” och vad är det som driver intresset av att göra karriär? Väldigt många karriärsmänniskor verkar vara strikt fokuserade på titlar, jag… Continue reading Varför vill folk “göra karriär”?