Magic Formula Investing: Del 6

Månaden börjar närma sig sitt slut och det är dags för ännu en uppdatering av mitt magic formula-projekt. För den som inte är insatt i vad detta experiment går ut på så rekommenderar jag att läsa seriens tidigare inlägg, en komplett länklista lägger jag i botten på inlägget. Som tidigare så fortsätter den amerikanska formeln… Continue reading Magic Formula Investing: Del 6

Räntefonder och räntepapper: hur fungerar dom egentligen?

Börsen fortsätter att ånga på upp mot ständigt högre nivåer och snart kommer folk att leta upp några ”säkra” alternativ till aktier, säkra alternativ där man kan hålla i sig när det blåser på toppen. Många kommer nog argumentera mot mig och säga att börsen minsann ska upp mer, men när allt kommer kring så… Continue reading Räntefonder och räntepapper: hur fungerar dom egentligen?

Alla bolag som inte delar ut pengar är värda 0 kr!

Ju senare in i en börscykel som vi kommer desto mer och mer förhoppnings- och tillväxtaktier dyker upp till ytan. Här tänkte jag göra en liten utläggning till varför dessa bolag är värdelösa, bokstavligt talat. För att en aktie ska vara värd att äga så måste ägandet ge någon typ av vinst för aktieinnehavaren, i… Continue reading Alla bolag som inte delar ut pengar är värda 0 kr!