Boktips – Why are we so clueless about the stock market?

why are we so clueless about the stock market

Why are we so clueless about the stock market?

Jag har nyligen avslutat en av de absolut bästa nybörjarböcker jag läst, någonsin. Jag fick tipset av min vän Emil som rekommenderade mig att läsa en bok av någon som “lärt sig själv” istället för att studera kurslitteratur från universitetet, som var min plan från början. Jag tänker fortfarande läsa igenom högskolans/universitetens kurslitteratur, men detta är en bok jag inte ångrar att jag spenderade tid på.

Boken är drygt 150-sidor lång och känns som en av de mest lättlästa böckerna om aktier som jag tagit mig igenom. Mariusz Skonieczny tar läsaren igenom grunderna i aktievärdering genom olika exempel á la “Pelle säljer saft för 5 kr” som är så enkla att man nästan känner sig förudmjukad. Sanningen är dock den att exemplena är väldigt precisa och smarta även om nivån känns låg på ytan. Trots att jag läst en rejäl lunta av finanslitteratur så känner jag ändå att denna bok är upplysande, och även om det inte var så mycket nytt för mig så är det ändå fantastiskt att ha hittat en bok som jag kan rekommendera vidare.

Mariusz tar vid där den inspirerade läsaren finner sig efter att ha “förstått” hur börsen fungerar rent tekniskt men innan man känner att man har stenkoll på hela balans och resultaträkningen. Boken behandlar aktier i stort sett utan att beröra “marknaden”, aktiemarknaden har ju trots allt inte speciellt mycket med investeringar att göra. Bra och grundläggande om värderingar och långsiktig värdeinvestering.

Kort sagt, Why are we so clueless about the stock market? är en fantastisk bok till den som är nyfiken på hur aktievärdering fungerar. Jag rekommenderar den starkt!

Why are we so clueless finns hos BokusAdlibris och CDON.

Glöm inte att kolla in mina andra boktips!

Mvh,
Snåljåpen

7 comments

Leave a Reply