Portföljen just nu – juni 2015

Nu var det längesedan jag släppte någon samlad bild över hur portföljen ser ut, därför har det nu blivit dags för en väldigt kort överblick!

Sampo – 11 %

Bolaget bakom IF-försäkringar. Har kommit ner en del i pris på sistone och jag blir mer och mer sugen på att öka. Jag köpte senast i förra veckan!

Markel – 11 %

“Mini-berkshire” fast med bättre förutsättningar för att växa. Har länge varit mitt största innehav och kommer förmodligen bli det igen, utan att jag behöver köpa mer. Fantastisk avkastning i verksamheten.

Zalaris – 7 %

Ett av mina absoluta favoritbolag. Återkommande intäkter och billig tillväxt! Läs mina tankar här.

Avanza Bank – 7 %

Störst och bäst inom aktiehandel, åtminstone på Stockholmsbörsen. Lite dyr men så länge vi har positiv marknad så kommer bolaget slå nya vinstrekord och aktien fortsätta uppåt. På lite längre sikt ett riktigt bra case. Kommer däremot få en hel del stryk i en nedgång.

Likvid – 7 %

Börjat sälja av lite av allt inför ett stundande bilköp.

Unibet – 6 %

Ett av mina älsklingsbolag sedan länge. Fortsatt enorm tillväxt och hög lönsamhet på investerat kapital. Glömde jag säga hög utdelning?

Sparebank 1 Nord-Norge – 6 %

Intressant bank med väldigt intressant demografi bland sina kunder. Läs mina tankar här.

SEB A – 5 %

Behövs någon introduktion?

SJR in Scandinavia – 5 %

Fantastiskt “bemanningsbolag” med en fin rekryteringsgren. VD och grundare är huvudägare.

Protector Forsikring – 5 %

Det har tjatats så mycket om detta bolaget det sista året så jag vet inte vad jag ska tillägga. Försäkringsbolag med stark tillväxt och bra lönsamhet.

Bahnhof – 5 %

Ett av mina favoritbolag alla kategorier. Mycket återkommande intäkter, VD som huvudägare och med en etisk profil som jag gillar. “Folkaktie” bland IT-nördar.

Kopparbergs – 5 %

Tillväxtcaset som aldrig slutar växa. Lönsamheten ökar varje år, skuldsättningen minskar och folk verkar aldrig sluta dricka alkohol. Inte jättebilligt, men när man räknar är det inte heller jättedyrt ;).

GWS Production – 5 %

Ett av mina mest spännande innehav just nu. Kolla gärna min videointervju med bolagets analyschef, Johan Tinnerholm.

Hufvudstaden – 4 %

Ett av mina tråkigaste innehav. Jag vill ha exponering mot fastighetssektorn men vill inte ha högt skuldsatta bolag eller bolag med enorma preferensaktiebetalningar. Hufvudstaden är Sveriges tråkigaste aktie. I love it!

Avensia – 4 %

Det som tidigare hette InXL. Konsultbolaget som bytt affärsidé och blivit ett produktbolag. När marknaden förstår att det är ett annat bolag idag så kommer värderingen bli annorlunda. Spännande tider väntar!

BFK – 4 %

Defensivt och tråkigt. Kanske också ett bet på fortsatt stark dollar. Hög yield. Köpt istället för att amortera.

GWS Production TO 1 – 1 %

Häromsistens så tyckte jag att teckningsoptionerna såg aptitliga ut i GWS så jag passade på att köpa in några. Med ett litet kapital har jag fått en stor exponering. “Kan förlora max 100 % men tjäna 1000 %.”

Mvh,
Snåljåpen

15 comments

  1. Tack för det. Strax under 900′ i dagsläget, har inte gjort betydande insättningar på över ett halvår dock. Börjar bli dags att börja igen :).

   Mvh,
   Snåljåpen

 1. Hej! Man skulle gärna vilja se hela diagrampajen. Man ser inte bitarna där nere. Och enl din text så kommer (i ordning)….kopparbergs, GWS production, hufvudstaden. Men enl diagramtårtan så kommer (i ordning) kopparbergs, GWS production, SEB A, hufvudstaden…

 2. Hej
  Ser du några stora fördelar för Unibet jämfört med Betsson? Samma fråga för SEB vs. andra storbanker?
  Tack för en intressant blogg!

  1. Jag gillar både Unibet och Betsson, har historiskt haft lite svårt att välja. I höstas bytte jag Betsson mot Unibet eftersom jag tyckte Unibet hade en lägre värdering och jag i stort sett “bara ville ha exponering”. Jag vill äga ett av dom eftersom jag tycker båda är fantastiska, och då tar jag den som jag anser billigast.

   Vad det gäller SEB så vill jag ha en affärsinriktad bank som drar nytta av en stark konjunktur. Om vi får igång en riktigt stark konjunkturcykel så tror jag SEB är en av de banker som kommer må allra bäst. Dessutom var SEB, åtminstone vid inköp, bättre värderat än de andra bankerna.

   Mvh,
   Snåljåpen

 3. Hej! Läst att Kinnevik och Investor är bra köp. Är det skillnad på dina aktier och dessa två? Jag är en fondsparare som försöker närma mig aktiemarknaden och har hört att denna vägen ska vara en bra “nybörjarväg”. Vad tycker du? Jag skulle gärna maila över mina fonder för att få ett kunnigt och kritiskt öga på dem, tror jag har för många. Bytt bank på endel kapital och lyssnade mycket på tips från olika bloggare och Avanza och köpte i april-maj när börsen var “blå och fin”. Skulle du hinna ta ett kik?
  Mvh, Anna

  1. Hej Anna,

   Rent principiellt så är investmentbolag ett riktigt bra köp och som du säger är det ett “naturligt steg” mellan fondsparande och direktägande i aktier. Alla investmentbolag är inte likadana och jag har förstås åsikter om dem allihop :). Kortfattat kan jag väl säga att Investor och Industrivärden spelar i en egen division och det är främst dessa som jag tycker att man kan likställa med någon form av fondsparande.

   Jag vill påpeka att jag inte är licenserad/certifierad rådgivare och att jag därmed inte får säga åt dig hur du bör agera. Däremot har jag ingenting emot att bara ge mina egna åsikter på dina innehav. Skicka ett mejl så återkommer jag så fort jag har möjlighet (lovar inte att det blir samma dag dock…).

   Mvh,
   Snåljåpen

 4. Avensia-aktien sjönk sedan senaste rapporten, kan den gå upp igen snart tror du?
  //Sixten

 5. Hej, mkt intressant. Hur ställer du dig till valuta exponering? Du har ju en del utländska innehav? Exempelvis har jag 3 ETFer, varav 2 är i dollar (pga dåligt utbud i Sverige). Det gör ju att man. Blir känslig ifall exempelvis dollarn går ner. Hur ser du på detta?

  MVH
  A

Leave a Reply